Skip to main content

SÅDAN FÅR DU KONTAKTLINSER

DET KAN DU FORVENTE AF DIN OPTIKER

Klar til at prøve kontaktlinser? Når du har fundet din optiker, kan du her se, hvad du kan forvente, lige fra jeres første aftale til den regelmæssige kontrol.

En ung kvinde bag en phoropter, mens optikeren kontrollerer hendes øjne under en synstest.

DIN FØRSTE AFTALE OM BRUG AF KONTAKTLINSER

Sørg for at fortælle din optiker, at du gerne vil prøve kontaktlinser, når du bestiller tid, da en sådan første konsultation som regel tager lidt længere tid end en almindelig synstest. Optikeren gennemgår din øjenhistorik og kontrollerer dit syn for at være sikker på, at kontaktlinser egner sig til dine behov for synskorrektion. Øjets facon vurderes, så kontaktlinsen passer som den skal. Optikeren viser dig, hvordan du skal tage kontaktlinserne på og af, og hvordan du skal rense og pleje dem. Hvis du har spørgsmål, skal du endelig spørge din optiker.

Kameraet fokuserer på en ung kvinde, der kigger gennem et funduskamera, mens hendes optiker kigger gennem det fra den anden side

Kontrolbesøg

Efter omkring en uges brug af kontaktlinserne, hvor du er blevet mere vant til dem, skal du igen til kontrol hos optikeren. Hvis du på noget tidspunkt forinden oplever problemer med komfort, syn eller håndtering, skal du altid straks kontakte din optiker. Hvis du er vild med dine kontaktlinser, og din optiker synes, at alt går som det skal, kan du bestille dine første kontaktlinser.

Billede set fra siden af en optiker og en ung kvinde, der kigger gennem et funduskamera

Regelmæssig kontrol

Dit behov for synskorrektion kan ændre sig over tid. Sørg for at besøge din optiker som aftalt for at få kontrolleret, at dine øjne er sunde, og at dine kontaktlinser stadig har den rigtige styrke samt at kontaktlinsen er den, der bedst passer til dine behov.

KOM I GANG MED KONTAKTLINSER

†Bemærk, at en professionel synstest kan medføre en udgift. Kontakt din optiker for yderligere information. Gælder kun for personer på 18 år og derover med bopæl i Danmark. Én prøveperiode pr. person. Egnethed skal bekræftes af en optiker. Kun deltagende optikere.