Skip to main content

Der er mange myter om kontaktlinser. Her afklarer vi de mest almindelige af dem!

Illustration af en kontaktlinse bag øjet

En kontaktlinse kan forsvinde bag øjet

Det er fysisk umuligt. Øjet er dækket af en membran, der er forbundet med indersiden af øjenlåget, som forhindrer, at noget kan komme ind bag øjet, det gælder også en kontaktlinse.

Et øje der knibes sammen med en tåre mens en linse kommer tættere på

Kontaktlinser kan ridse dit øje

Der kan forekomme problemer i forbindelse med kontaktlinser, men det er dog meget usandsynligt. De fleste almindelige øjenproblemer hænger sammen med dårligt tilpassede kontaktlinser, eller at kontaktlinserne ikke bliver skiftet efter optikerens anvisning. Hvis du oplever usædvanligt ubehag i øjnene eller ændringer af dit syn, mens du har kontaktlinser på, skal du straks fjerne dem og kontakte din optiker.

En der tager en kontaktlinse ud af øjet

Kontaktlinser kan sætte sig fast på øjet

Kontaktlinser kan ikke sætte sig fast på øjet, hvis du følger optikerens råd om brug, pleje og fjernelse. Husk at fjerne dine kontaktlinser, før du skal sove. Hvis de føles tørre, kan du prøve at genfugte dem igen med øjendråber, før du fjerner dem.

KOM I GANG MED KONTAKTLINSER

Flere spørgsmål om kontaktlinser?Flere spørgsmål om kontaktlinser?

Start din gratis† prøveperiode med ACUVUE® kontaktlinser i dag.

*Bemærk, at en professionel synstest kan medføre en udgift. Kontakt din optiker for yderligere information. Gælder kun for personer på 18 år og derover med bopæl i Danmark. Én prøveperiode pr. person. Egnethed skal bekræftes af en optiker.