FORDELENE VED KONTAKTLINSER FOR BØRN OG TEENAGERE

Synskvalitet

Kontaktlinser giver et bredere synsfelt sammenlignet med briller, så barnet også kan se ting ud ad øjenkrogen.

Frihed

Kontaktinser er med til at give børn frihed til at løbe omkring, dyrke sport og lege, uden at brillerne kommer i vejen. Så behøver man heller ikke være bange for, at brillerne går i stykker (Bemærk, at brug af øjenværn anbefales eller kræves til visse sportsgrene).

Udseende

Kontaktlinser kan være med til at øge børns selvværd. 

God pris

Prisen for kontaktlinser afhænger af linsetype, og hvor ofte de bruges; nogle mennesker bruger kontaktlinser hver dag og andre kun ved særlige lejligheder eller til bestemte aktiviteter.

ER DE KLAR TIL DET?

Der findes ingen minimumsalder for hvornår man kan bruge kontaktlinser.

Det vigtigste spørgsmål er, om dit barn er modent og motiveret nok til at bruge og pleje sine kontaktlinser rigtigt, da kontaktlinser kræver ekstra god hygiejne og pleje.
Du kan bedst bedømme dit barns modenhed. Hvis du synes, dit barn viser ansvarsfølelse derhjemme og i skolen, kan det sagtens være, at han eller hun er klar.

PRISEN PÅ KONTAKTLINSER

GOD PRIS

I modsætning til briller, der repræsenterer en ret stor engangsudgift, er prisen for kontaktlinser bredt ud over tid og afhænger af, hvor mange linser man køber ad gangen, og hvor ofte de bruges. Erstatning af kontaktlinser er billigere end erstatning af briller, men dit barn vil dog stadig have behov for et par briller som backup. 

DET ER NEMT AT KOMME I GANG

FLERE SPØRGSMÅL?

Få svar på alle dine spørgsmål og andet under hyppigt stillede spørgsmål

*Bemærk, at en professionel synstest kan medføre en udgift. Kontakt din optiker for yderligere information. Gælder kun for personer på 18 år og derover med bopæl i Danmark. Én prøveperiode pr. person. Egnethed skal bekræftes af en optiker.