BRILLER, KONTAKTLINSER ELLER LASEROPERATION AF ØJNENE?

HAR JEG BEHOV FOR SYNSKORREKTION? Din optiker kan anbefale synskorrektion, hvis du oplever:

HVILKE MULIGHEDER HAR JEG FOR SYNSKORREKTION?

Hvis dit syn skal korrigeres, vil du med den rigtige type synskorrektion kunne nyde et klart syn og forbedre din livskvalitet. Din optiker vil eventuelt anbefale en eller flere af følgende løsninger

BRILLER

Briller fungerer efter samme princip som kontaktlinser; de afbøjer lyset og omdirigerer det, så det fokuseres på nethinden og forbedrer synet. Briller kan korrigere for nærsynethed (myopi), langsynethed (hyperopi), bygningsfejl (astigmatisme) og alderssyn (presbyopi).

Briller er moderigtige og populære, og man kan vælge mellem flere forskellige stilarter, materialer og prisniveauer. Din optiker vil undersøge dine øjne for at finde den rigtige brillestyrke til at korrigere dit syn, og han eller hun vil eventuelt også anbefale en specifik overfladebehandling til dine brilleglas.

Brilleglastyper

  • Enkeltstyrkeglas til langsynethed, nærsynethed, bygningsfejl eller besvær med at fokusere på nært hold
  • Flerstyrkeglas (kaldes også progressive eller multifokale glas til alderssyn). Med disse brilleglas kan du se tydeligt både nært og fjernt.

Overvejer du at få briller?

Hvis du har planer om at få briller, er det vigtigt at gå til en optiker og få foretaget en synstest og et sundhedstjek af dine øjne for at sikre, at du får den rigtige brillestyrke og den synskorrektion der passer til dine synsbehov og din livsstil; det kan sommetider betyde at bruge briller og kontaktlinser skiftevis afhængig af, hvad du laver.

KONTAKTLINSER

Ligesom briller afbøjer kontaktlinser lyset og omdirigerer det, så det fokuseres på nethinden for at korrigere for synsfejlen. Kontaktlinser placeres direkte på øjets overflade for at korrigere synet, og kan anvendes til at korrigere for nærsynethed (myopi), langsynethed (hyperopi), bygningsfejl (astigmatisme) og aldersrelaterede problemer med at fokusere på nært hold (presbyopi).

Kontaktlinser hjælper dig ikke alene med at se klart, de giver dig også mulighed for at bevare et naturligt udseende. Da de er mindre besværlige, mindre påfaldende og synlige end briller, er kontaktlinser især et godt valg til synskorrektion for mennesker, der har en aktiv livsstil. Du bør også have et par briller til når du ikke har kontaktlinser på – dermed kan du også variere dit udseende.

Hvilken type kontaktlinser skal jeg vælge?

Din optiker vil rådgive dig om, hvilke kontaktlinser der er bedst i forhold til dit behov for synskorrektion og din livsstil, men der findes to hovedtyper af bløde kontaktlinser.

Endagskontaktlinser

Endagskontaktlinser kræver minimal vedligeholdelse. Du skal blot smide dem væk, når dagen er slut, og tage et par nye på om morgenen. Intet behov for at rense kontaktlinserne.

Anvendelse af et sæt nye kontaktlinser hver dag er den mest praktiske og hygiejniske måde at bruge kontaktlinser på. Bed din optiker om ACUVUE® MOIST eller ACUVUE® OASYS endagskontaktlinser.

Flerdagskontaktlinser til daglig brug

Kontaktlinser, som man renser og opbevarer natten over, så de kan bruges igen, kaldes flerdagskontaktlinser. Når kontaktlinserne er taget af, renses de og lægges i desinfektionsvæske natten over, og så er de klar til at blive taget på igen om morgenen. Derefter udskiftes kontaktlinserne med et nyt par, som regel hver 14. dag.

Bed din optiker om ACUVUE® OASYS flerdagskontaktlinser.

LASEROPERATION AF ØJNENE

Ved laseroperation (refraktiv kirurgi) af øjnene omformes øjets hornhinde for at korrigere for nærsynethed, langsynethed eller bygningsfejl. For mange mennesker korrigerer laseroperation deres syn, så de sandsynligvis aldrig mere får brug for briller eller kontaktlinser.

Overvejer du laseroperation af dine øjne?

Hvis du overvejer en laseroperation af dine øjne , skal du drøfte alle risici og mulige bivirkninger med din optiker for at sikre, at det er det bedste valg af synskorrektion for dig. Hvis du får foretaget en laseroperation af dine øjne, skal du fortælle det til din optiker hver gang, du er til kontrol, synstest eller øjenbehandling.

KOM I GANG MED KONTAKTLINSER

Start din gratis† prøveperiode med ACUVUE® kontaktlinser i dag.

†Bemærk, at en professionel synstest kan medføre en udgift. Kontakt din optiker for yderligere information. Gælder kun for personer på 18 år og derover med bopæl i Danmark. Én prøveperiode pr. person. Egnethed skal bekræftes af en optiker. Kun deltagende optikere.