Skip to main content

GRØN STÆR

Grøn stær er betegnelsen for en gruppe øjensygdomme, der kan påvirke synet. Der er flere risikofaktorer, men det er mest almindeligt hos ældre mennesker, og hvis der er andre i familien med sygdommen.

Illustration af et sløret rødt øje

Symptomer

Det er almindeligt, at man ikke oplever symptomer til at begynde med, men hvis grøn stær ikke behandles, kan det påvirke øjet og medføre permanent synstab. Det er derfor vigtigt at få øjnene undersøgt ofte, så det opdages så tidligt som muligt.

Billede af en moden kvinde udenfor med en padle

Årsager

Grøn stær opstår, når trykket i øjet er så højt, at det beskadiger strukturerne bagest i øjet, hvilket fører til nerveskader. Som regel berører sygdommen begge øjne, men det er sandsynligt, at det ene øje berøres hurtigere end det andet.

Skader på øjnene som følge af grøn stær kan ikke udbedres, men tidlig diagnose og medicinsk behandling, laserbehandling eller operation kan mindske yderligere synstab.

KOM I GANG MED KONTAKTLINSER

Start din gratis prøveperiode med ACUVUE® kontaktlinser i dag.

†Bemærk, at en professionel synstest kan medføre en udgift. Kontakt din optiker for yderligere information. Gælder kun for personer på 18 år og derover med bopæl i Danmark. Én prøveperiode pr. person. Egnethed skal bekræftes af en optiker. Kun deltagende optikere.