HVAD ER BYGNINGSFEJL

Bygningsfejl (astigmatisme) er en almindelig tilstand, der kan medføre sløret eller forvrænget syn på alle afstande. Bygningsfejl kan berøre mennesker i alle aldre, og mennesker med bygningsfejl er ofte også nærsynede eller langsynede. I Danmark har næsten halvdelen af dem, der bruger briller til synskorrektion, bygningfejl.

Hvad skyldes bygningsfejl?

Bygningsfejl forekommer, når øjets overflade (hornhinden) eller linsen bag ved ikke har en rund form, men er oval ligesom en rugbybold. Dette forvrænger det lys, der kommer ind i øjet, så det ikke fokuseres korrekt på nethinden, hvilket får billedet til at fremstå sløret.

Hvad er symptomerne på bygningsfejl?

Bygningsfejl kan give sløret syn, når du forsøger at fokusere på genstande på lang afstand, for eksempel vejskilte. Det kan også påvirke dit syn ved aktiviteter på nært hold, som for eksempel læsning eller syning. Hvis det ikke korrigeres, kan bygningsfejl medføre hovedpine, træthed, sammenknibning af øjnene og et sløret syn.

HVORDAN VED JEG, OM JEG HAR BYGNINGSFEJL (ELLER ASTIGMATISME)?

Hvis du har mistanke om, at du har bygningsfejl, skal du bruge værktøjet ”Find en optiker” for at finde en optiker nær dig og bestille en synsundersøgelse.

Anvend vores test for bygningsfejl

Mens du venter, hvorfor ikke teste om du muligvis har bygningsfejl? Følg nedenstående trin og svar på spørgsmålene.

KORREKTION AF BYGNINGSFEJL

KONTAKTLINSER TIL BYGNINGSFEJL

<p>For at opnå et klart syn med bygningsfejl, skal dine kontaktlinser sidde stabilt og ikke rotere eller rykke sig til nogen af siderne, selv hvis du har en aktiv livsstil. ACUVUE® kontaktlinser til bygningsfejl har et unikt øjenlågsstabiliseret design – en teknologi, der er med til at hjælpe dit syn med at forblive stabilt, skarpt og klart under alle dagens gøremål.</p>

KOM I GANG MED KONTAKTLINSER