Du vil blive overrasket over, hvor nemt kontaktlinser kan blive en del af din hverdag. Herunder finder du nogle nyttige oplysninger, der kan hjælpe dig med at få sucess med dine nye kontaktlinser.

Øvelse gør mester

Det kræver lidt tid og øvelse at vænne sig til at tage kontaktlinser på og af, akkurat ligesom det gælder for enhver ny vane.

At tage linser på og af

Det kan kræve lidt øvelse at tage  kontaktlinser på og af.

  • Prøv at give dig selv mere tid til at gøre dig klar om morgenen, indtil du har lært teknikken.
  • Hvad med at indstille en alarm som hjælp til at overholde din nye rutine? For eksempel når du skal fjerne eller rense dine linser
  • Du kan også indstille en påmindelse om, hvornår du skal tage hul på en ny pakke eller bestille nye linser.

Rens og pleje af dine kontaktlinser

Med endagslinser kan du smide dem væk, når dagen er slut. Men når det gælder flerdagskontaktlinser, er det vigtigt at etablere en renserutine. Over tid kan eksempelvis proteiner fra tårevæsken ophobe sig på dine kontaktlinser, hvilket kan medføre øjenirritation. Rens dine linser dagligt for at hjælpe til at holde dine øjne klare, friske og sunde.

Få mere at vide om rens og pleje af dine kontaktlinser.

Udskiftning af dine kontaktlinser

For at hjælpe til at sikre dine øjnes fortsatte velbefindende og sundhed, når du har fundet de linser, der er de rigtige for dig, er det vigtigt at huske at udskifte dem med et nyt par regelmæssigt, som anvist af din optiker.
Få mere at vide om, hvornår du skal skifte linser.

KOM I GANG MED KONTAKTLINSER