AT SVØMME MED KONTAKTLINSER

Mens kontaktlinser er et perfekt valg for en aktiv livsstil, er det vigtigt at undgå at svømme med kontaktlinser på, da det frarådes at udsætte kontaktlinser for vand. Det gælder vandsport og svømning, men også kontakt med vand i hverdagen, som for eksempel i brusebad, karbad og jacuzzi.

DERFOR BØR DU IKKE SVØMME MED KONTAKTLINSER

Når dine kontaktlinser udsættes for vand, øger det risikoen for infektioner fra naturligt forekommende bakterier. Vand indeholder mikroorganismer, som under normale omstændigheder er ufarlige for mennesker, men som i meget sjældne tilfælde kan sætte sig på kontaktlinserne og blive siddende på overfladen, hvilket kan medføre alvorlige øjensygdomme som infektion i, hornhinden. Symptomerne kan omfatte betændelse, rødme, smerte, lysfølsomhed og rindende øjne, og hvis det ikke behandles, kan det medføre synstab. Det er let at holde sine øjne sunde, når man bruger kontaktlinser, også i forbindelse med vand. Du skal bare følge disse enkelte retningslinier:

  • Tag kontaktlinserne ud, før du går i gang med en vandaktivitet.
  • Sørg for at vaske og tørre dine hænder grundigt, før du rører ved dine kontaktlinser.
  • Husk at skifte din kontaktlinsebeholder regelmæssigt, som angivet i den vejledning, der følger med din rensevæske.
  • Brug aldrig vand fra vandhanen til at skylle dine kontaktlinser eller din kontaktlinsebeholder. Brug altid den rensevæske, som din øjenspecialist har anvist.

Hvis du bruger flerdagskontaktlinser, skal du sørge for at rense dem grundigt i overensstemmelse med producentens anvisninger og altid opbevare dem i frisk rensevæske.

DET SKAL DU GØRE, HVIS DINE KONTAKTLINSER KOMMER I KONTAKT MED VAND

Tag kontaktlinserne ud, før du går i gang med en vandaktivitet. Hvis du ved et uheld får vand i øjnene, mens du har kontaktlinser på, skal du blot følge disse trin:

KOM I GANG MED KONTAKTLINSER

1. Hvis du kan lide at svømme eller deltage i anden vandsport, skal du kontakte din optiker angående de aktiviteter, der involverer kontakt med vand. At udsætte kontaktlinserne for vand kan øge risikoen for øjeninfektioner. Hvis linserne kommer i kontakt med vand, skal du kassere dem og erstatte dem med et nyt par.