ØJENALLERGIER

Øjenallergi (allergisk øjenbetændelse) er en betændelsestilstand i øjet, der forårsages af kontakt med allergener, som for eksempel pollen, skimmel, husstøvmider eller hudskæl fra husdyr.

Symptomer

Røde, kløende, hævede og rindende øjne, som kan være ledsaget af en sviende, brændende fornemmelse. Det kan føles som om du har sand i øjnene, og dit syn kan være midlertidigt sløret. Derudover kan du opleve løbende eller kløende næse, nysen, hoste eller hovedpine.

Årsager

Øjenallergi opstår fordi kroppens immunforsvar vil forsøge at nedkæmpe stoffer, der typisk ikke er skadelige, men som den ikke genkender. Det kaldes også for en overfølsomhedsreaktion. Allergener, som er de stoffer, kroppen er overfølsom overfor, kommer ind i øjnene og får kroppen til at frigive kemiske stoffer, der hedder histaminer, og som fremkalder en betændelsestilstand.

Identificer og undgå kontakt med allergenet. Hvis du går med kontaktlinser og kommer i kontakt med  et allergen som du ved er allergifremkaldende, skal du tage kontaktlinserne af. Det kan hjælpe at anvende øjenbad, der fås på apoteket. Smørende øjendråber kan også hjælpe. Hvis symptomerne varer ved, skal du tale med din læge eller optiker om behandling i form af enten håndkøbsmedicin eller receptpligtig medicin.

KOM I GANG MED KONTAKTLINSER