At tage kontaktlinser på og af er nemmere, end du måske tror. Det kan tage lidt tid at vænne sig til det, men snart gør du det uden at tænke over det. Disse anvisninger er tænkt som et supplement til det, din optiker har vist dig; følg altid din optikers anvisninger.

SÅDAN TAGER DU KONTAKTLINSER PÅ I FIRE NEMME TRIN

FØR DU BEGYNDER

Vask dine hænder med sæbe (helst uparfumeret, antibakteriel flydende sæbe), skyl dem og tør dem i et rent, fnugfrit håndklæde. Det er en god ide altid at tage kontaktlinser på i samme rækkefølge, f.eks. højre øje først. På den måde kommer du ikke til at bytte rundt på kontaktlinserne.

KONTROLLER, AT KONTAKTLINSEN IKKE HAR INDERSIDEN UDAD

Det gør du ved at sætte linsen på din fingerspids og holde den op mod lyset. Hvis kanterne vender udad, så vender kontaktlinsen forkert. Hvis den ligner en kop med jævne kanter, er den klar til brug. De fleste ACUVUE® kontaktlinser har også en 123-indikator, så du nemt kan se, om de vender rigtigt. Hvis tallene vender rigtigt, gør linsen det også.

HOLD DIT ØJE ÅBENT

Hold forsigtigt på dit øverste øjenlåg med din frie hånd. Lad kontaktlinsen sidde på spidsen af den finger, du vil bruge til at sætte linsen på, og brug de andre fingre på samme hånd til at trække ned i dit nederste øjenlåg.

PÅSÆTNING AF KONTAKTLINSEN

Hold hånden stille og kig opad, idet du sætter kontaktlinsen ind på dit øje. Slip så langsomt dit øjenlåg, og luk øjet kortvarigt, så kontaktlinsen kan finde på plads. Gentag i det andet øje.

VIGTIGT: Skyl aldrig dine kontaktlinser eller linsebeholderen i vand fra hanen. 

Har du spørgsmål til, hvordan du tager dine kontaktlinser på? Se nedenstående hyppigt stillede spørgsmål for at få flere oplysninger om, hvordan dine kontaktlinser skal føles.

SÅDAN TAGER DU KONTAKTLINSER AF I FIRE NEMME TRIN

SØRG FOR AT HAVE RENVASKEDE OG TØRRE HÆNDER

Begynd med det højre øje for at undgå at komme til at bytte rundt på kontaktlinserne. Kig opad, og træk forsigtigt ned i dit nederste øjenlåg med din langefinger.

FØR LANGSOMT DIN PEGEFINGER HEN TIL DIT ØJE

Indtil du berører kontaktlinsens nederste kant. Træk så linsen nedad til den nederste hvide del af dit øje.

KLEM FORSIGTIGT KONTAKTLINSEN SAMMEN

Mellem tommel- og pegefinger, og fjern linsen. Gentag med den venstre linse.

EFTER AT KONTAKTLINSERNE ER TAGET UD

Smid dine endagskontaktlinser væk, eller rens og desinficer dine flerdagskontaktlinser. NB Skyl aldrig dine kontaktlinser eller linsebeholderen i vand fra hanen.

VIGTIGT: Skyl aldrig dine kontaktlinser eller linsebeholderen i vand fra hanen.

HÅNDTERING AF DINE KONTAKTLINSER

Håndtering af dine kontaktlinser bliver hurtigt noget, du gør uden at tænke over det, men vi har tilføjet et par ting, der gør det endnu lettere for dig

HÅNDTERINGSFARVET LINSE

ACUVUE® kontaktlinser har en svag lyseblå farve, så du lettere kan få øje på dem i beholderen eller pakken. Farven vil ikke være synlig, når du har taget kontaktlinserne på.

KONTROL AF KONTAKTLINSENS KANT

Når kontaktlinsen er placeret på din finger, kan du altid se, om den har indersiden udad. Hvis den er formet som en kop med lige kanter, er den klar til brug. Hvis kanten buer ud, vender kontaktlinsen forkert.

KOM I GANG MED KONTAKTLINSER

Find ud af, hvordan du renser og plejer dine linser rigtigt

Kom godt fra start med kontaktlinser med tips til nye brugere