TEGN OG SYMPTOMER PÅ ALDERSSYN

Begynder du med alderen at få svært ved at fokusere på nært hold? Alderssyn (presbyopi) påvirker øjnenes evne til at fokusere på nært hold. Det sker, fordi linsen inde i øjet gradvis mister noget af sin fleksibilitet, hvilket kaldes presbyopi.

Hvad skyldes alderssyn?

Alderssyn opstår på grund af forandringer i linsen inde i øjet, da den naturlige udvikling medfører, at den bliver tykkere og stivere over tid. Når vi skal skifte fokus fra fjern til nær og tilbage igen, ændrer linsen inde i vores øje form. Da linsen bliver tykkere og mindre fleksibel med alderen, nedsættes dens evne til at ændre form. Det begynder typisk, når vi er i 40-års alderen, men kan opstå tidligere eller senere for nogle.

Symptomer på alderssyn

Ved begyndende alderssyn bemærker du måske, at det går langsommere at justere fokus, eller at det kræver større anstrengelse. Nogle vil bemærke dette mere i dæmpet belysning, eller hvis de er trætte. Symptomerne og hvornår man bemærker problemerne, vil variere, og nogle kan begynde at opleve anstrengte øjne eller hovedpine samtidig med vanskeligheder ved at fokusere. Hvis det er noget, du oplever, så kontakt din optiker for at få mere information.

DIAGNOSTICERING AF ALDERSSYN

En synstest hos en optiker vil kunne bekræfte, om du har alderssyn. Optikeren vil foretage en række synsvurderinger og sundhedstjeks for at bekræfte, om vanskelighederne ved at fokusere skyldes begyndende alderssyn. Alderssyn er en fremadskridende tilstand, så regelmæssige synsundersøgelser anbefales altid for at bevare et godt syn og sunde øjne.

KONTAKTLINSER TIL ALDERSSYN

Er du interesseret i ACUVUE® multifokale kontaktlinser?

KOM I GANG MED KONTAKTLINSER