HVAD ER KONTAKTLINSER?

Denne guide er til dig, der gerne vil vide, hvad kontaktlinser er, og hvordan de kan hjælpe dig, med at se klart uden briller.

Princippet bag kontaktlinser er det samme som for briller; de afbøjer lyset, for at korrigere din synsfejl. Kontaktlinser placeres direkte på øjets overflade, og kan korrigere for nærsynethed (myopi), langsynethed (hyperopi), bygningsfejl (astigmatisme) og aldersrelateret langsynethed (presbyopi).

KONTAKTLINSER OPDELT EFTER TYPE

KONTAKTLINSER INDDELES OFTE I KATEGORIER EFTER HVOR OFTE DE SKAL USKIFTES

KONTAKTLINSER OPDELT EFTER TILSTAND

KONTAKTLINSER TIL NÆR- ELLER LANGSYNETHED

Når du er nærsynet, har du svært ved at se genstande på lang afstand. Når du er langsynet, er det svært for dig at fokusere på genstande, der er tæt på. Dette er to af de mest almindelige tilstande, som kræver synskorrektion.

KONTAKTLINSER TIL BYGNINGSFEJL

Hvis du har bygningsfejl, kan dit syn være sløret uanset hvilken afstand du kigger på. Bløde toriske kontaktlinser korrigerer for bygningsfejl ved at kompensere for de individuelle forskelle i øjes facon, så lyset kan fokusere korrekt på nethinden bagest i øjet. ACUVUE® kontaktlinser til bygningsfejl har EYELID STABILIZED design, som udnytter det naturlige blink til at holde linsen på plads, og derved tilbyder et klart, stabilt syn.

KONTAKTLINSER TIL ALDERSSYN

Alderssyn er en aldersrelateret tilstand, som gør, at man får tiltagende svært ved at fokusere skarpt på genstande, der er tæt på, især ved dæmpet belysning. Alderssyn begynder som regel at give synsproblemer omkring 40-års alderen. Med multifokale kontaktlinser kan man se klart på nært uden læsebriller og samtidig se klart på afstand.

KONTAKTLINSER OPDELT EFTER LIVSSTIL

HVORFOR ACUVUE®?

Dine øjne er vores inspiration. Vi har i mere end 30 år arbejdet intenst på at skabe kontaktlinser, der fungerer i harmoni med netop dine øjne, den livsstil, du har, og dine behov for synskorrektion.

KOM I GANG MED KONTAKTLINSER

Få hjælp af en optiker til at finde de rigtige ACUVUE® kontaktlinser til dig